Oldalak

2013. augusztus 10., szombat

Szőlő befőtt

Ilyet még nem csináltam,de valamikor ezt is el kell kezdeni!Gyerköceim és a párom nagyon gyümölcs párti,szőlő télen nagy kincs,ilyenkor meg van bőven,hát próbáljuk megőrizni a hidegebb napokra és ne csak most a majdnem 40fokba fogyasszuk.....

Hozzávalók:

  • szép egészséges szőlő
  • cukor
  • víz 
  • tartósító szer
  • pár szem szegfűszeg

Elkészítés:

  1. A szőlőt jó alaposan megmossuk.
  2. Kis ollóval minden szemet levágunk,úgy hogy egy nagyon pici csuma maradjon.
  3. Tiszta üvegekbe töltjük.
  4. Rétegezve 1-2 ek.cukorral.Bele pár szem szegfűszeg is.
  5. Felöntjük vízzel,én hideggel öntöttem fel.
  6. Rá pici tartósító,lezártam.
  7. Egy nagy lábasba konyharuhát tettem,mert az anyukámtól valamikor így láttam.És bele állítottam az üvegeket.Felöntöttem háromnegyedig vízzel,és lassú tűzön gyöngyözésig melegítettem.És hagytam kihűlni a vízben.

5 megjegyzés:

  1. Még sosem ettem szőlőbefőttet. Meg fogom próbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én muskotályos szőlő befőttet kóstoltam.Nekem nagyon ízlett....

      Törlés
  2. Birsalmával isteni. nagyanyám mindig úgy készítette, hogy leszeletelte a birsalmát (héjastól), aztán fehér kemény szőlllőt használt rétegezte: egy sor alma-egy sor szőlllő,igyt.Míg a végén cukor, tartósító, víz és dunsztolás.

    VálaszTörlés
  3. és hol kell tárolni ha megcsináltuk és nincsen kamra sem spejza valakinek ?

    VálaszTörlés