Oldalak

2013. augusztus 10., szombat

Őszibarack rostos házilag


 
Ez egy egyszerű finomság,amit a nyárból elvihetünk a télbe.

Hozzávalók:

  • 1liter megtisztított barack sűrű masszája,turmixolva
  • 1,5liter víz
  • 20-30dkg cukor (barack édességétől függ)
  • 1/2 citrom kifacsart leve
  • pici tartósító szer

Elkészítés:


  1. A barackot meghámozzuk,magját eltávolítjuk,leturmixoljuk.
  2. Minden liter léhez 1,5 liter vizet mérünk.
  3. Édességétől függően ízesítjük cukorral és citromlé hozzáadásával felforraljuk az egészet.
  4. Pici tartósító szerrel előzőleg megtisztított üvegekbe töltjük,lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.


Nagyon finom ital és gyorsan megvan pár üveg finomság!Gyermekeim nagyon szeretik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése