Ez egy nagyon egyszerű eltevése az almának,lehet már sokan ismerik,de én még csak most csináltam idén először.Hozzá jutotta egy nagy kosár bio nyári almához,ami kicsit hibás,de az íze isteni volt!Vétek lett volna elpazarolni,nem túl édes,kemény húsú,kissé savanykás alma volt.Kidaraboltam a hibás részeket,meghámoztam,enyhén citromos vízben átmostam,és így is elkerülhetetlen,hogy megbarnul,de ez normális.Kb.egy üvegbe egy kg alma ment bele,reszelés után összekevertem egy kis nátrium-benzonáttal és jó kinyomkodva üvegbe nyomkodtam,hogy ne maradjon benne levegő.
Tudom mindenki ellenzi a tartósító szert,de szerintem az én meglátásom szerint,amit megveszünk,abba nem tudjuk mi van és ott a cukor,az is ártalmas ennyire,mint a tartósító szer,nem???
Örülök, hogy neked is bevált, nálam évek óta ez az egyik legtöbbet nézett bejegyzés: http://beck.blog.hu/2009/10/06/nyers_reszelt_alma_telre
VálaszTörlés