Oldalak

2013. augusztus 23., péntek

Ízesített paradicsompüré (télire)


Tavaly csináltam először próba ként,de nagyon jó volt beszaladni a spájzba mikor spagettit,vagy pizzát kértek a gyerek egy üveg ilyen szószért.Mikor főztem,az illata igen kellemes volt....

Hozzávalók:
  • 3 kg érett paradicsom
  • 2 piros húsú paprika
  • 1 csípős piros paprika
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 kisebb vagy 1 nagy zellergumó 
  • 5-6 szép száll zeller zöld
  • bazsalikom
  • oregánó
  • tárkony
  • cukor
Elkészítés:
  1. A paradicsomokat megmossuk, szárát, csumáját kivágjuk, és az esetleges hibás részeit. 3-4 részre vágjuk, beledobjuk egy tálba.
  2. A paprikák csumáját kivágjuk, ezt is hozzádaraboljuk. Majd a tisztított hagymákat is hozzászeleteljük. A zellergumókat is kockázva, és a széttépkedett zeller zöldeket.A paradicsomokat héjastól főzzük meg.
  3. Addig főzzük, amíg pépszerű nem lesz. Ekkor turmixgéppel vagy botmixerrel az egészet pürésítjük.
  4. Ízlés szerint ízesítjük sóval,cukorral és zöld fűszerekkel.
  5. Ismét felforraljuk, forrón üvegekbe töltjük. Késhegynyi nátrium-benzoátot mindegyik  tetejére teszünk.
  6. Végül szorosan rácsavarjuk a zárófedeleket és száraz dunsztba tesszük.

 Nekem ebből az adagból 6 db 330 ml-es és egy kicsi bébi ételes üveggel lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése