Tavaly
csináltam először próba ként,de nagyon jó volt beszaladni a spájzba
mikor spagettit,vagy pizzát kértek a gyerek egy üveg ilyen
szószért.Mikor főztem,az illata igen kellemes volt....
Hozzávalók:
- 3 kg érett paradicsom
- 2 piros húsú paprika
- 1 csípős piros paprika
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 kisebb vagy 1 nagy zellergumó
- 5-6 szép száll zeller zöld
- bazsalikom
- oregánó
- tárkony
- só
- cukor
- A paradicsomokat megmossuk, szárát, csumáját kivágjuk, és az esetleges hibás részeit. 3-4 részre vágjuk, beledobjuk egy tálba.
- A paprikák csumáját kivágjuk, ezt is hozzádaraboljuk. Majd a tisztított hagymákat is hozzászeleteljük. A zellergumókat is kockázva, és a széttépkedett zeller zöldeket.A paradicsomokat héjastól főzzük meg.
- Addig főzzük, amíg pépszerű nem lesz. Ekkor turmixgéppel vagy botmixerrel az egészet pürésítjük.
- Ízlés szerint ízesítjük sóval,cukorral és zöld fűszerekkel.
- Ismét felforraljuk, forrón üvegekbe töltjük. Késhegynyi nátrium-benzoátot mindegyik tetejére teszünk.
- Végül szorosan rácsavarjuk a zárófedeleket és száraz dunsztba tesszük.
Nekem ebből az adagból 6 db 330 ml-es és egy kicsi bébi ételes üveggel lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése