Hozzávalók:
2,5 kg körte
25 dkg cukor
2,5 l víz
1 csapott teáskanál citromsav
A megtisztított, magházától megszabadított negyedekre vágott körtét a
cukorra, a citromsavval és a vízzel addig főzzük, amíg puhává nem válik.
Botmixerrel pürésítjük. Szitán áttörjük (így biztosan nem marad benne
héj, vagy magház maradvány esetleg mag). Újra felforraljuk, majd azonnal
csírátlanított (legegyszerűbb, ha 5 percre 750 wattra állított mikróba
tesszük. Vigyázat!!! Csak konyhai fogókesztyűvel érjünk hozzá,
mert nagyon forró lesz!) csavaros tetejű üvegekbe merjük. A tetejét
rátéve 5 percre fejtetőre állítjuk. Végül száraz dunsztban hűtjük ki.
Ezzel a módszerrel 4-5 liter ivólét készíthetünk.
Én pici tartósító szert tettem abba amit eltettem üvegbe,mert néha sajnos nem sikerül minden olyan precízen hiába igyekszem.
Forrás:panitakedvencei
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése