Oldalak

2013. augusztus 12., hétfő

Körte rostos

Kaptam egy kosár körtét a páromtól,valahol talált egy szép kis fát,igazi bio terméssel!Lett is pár üveg befőtt és ami túl érett felhasználtam lének,sőt még hagytam egy kicsit lekvárnak is......arról majd később.Az ötletet almára találtam,de szerintem körtével is nagyon finom!!!!!!!!A gyerekek már el is döntötték ilyent még kell ám csinálnod anya....


Hozzávalók:
2,5 kg körte
25 dkg cukor
2,5 l víz
1 csapott teáskanál citromsav
 
 
A megtisztított, magházától megszabadított negyedekre vágott körtét a cukorra, a citromsavval és a vízzel addig főzzük, amíg puhává nem válik. Botmixerrel pürésítjük. Szitán áttörjük (így biztosan nem marad benne héj, vagy magház maradvány esetleg mag). Újra felforraljuk, majd azonnal csírátlanított (legegyszerűbb, ha 5 percre 750 wattra állított mikróba tesszük. Vigyázat!!! Csak konyhai fogókesztyűvel érjünk hozzá, mert nagyon forró lesz!) csavaros tetejű üvegekbe merjük. A tetejét rátéve 5 percre fejtetőre állítjuk. Végül száraz dunsztban hűtjük ki. Ezzel a módszerrel 4-5 liter ivólét készíthetünk.

Én pici tartósító szert tettem abba amit eltettem üvegbe,mert néha sajnos nem sikerül minden olyan precízen hiába igyekszem.

 Forrás:panitakedvencei
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése