Oldalak

2013. augusztus 11., vasárnap

Fokhagymás paradicsomos finomság

Tavaly csináltam először fokhagymás paradicsomot.Sült húsokhoz,pizzához,chilis babhoz,spagettihez,és még ki tudja mihez lenne jó,csak gyorsan elfogyott.Kóstoló ide is,oda is és nincs......Idén kicsit változtattam rajta kicsi chili paprikát is tettem hozzá.

Hozzávalók:

  • jó érett paradicsom kb. 2kg (húsosabb,mint leveses)
  • 15dkg fokhagyma
  • 3 szép kápia paprika
  • 2-3 chili paprika
  • 1 ek.só


Elkészítés:

  1. A paradicsomot megmossuk,negyedeljük.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk,összezúzzuk.
  3. A kápiának magjait,csumáját eltávolítjuk és feldaraboljuk.A chilit szintén feldaraboljuk.
  4. Mindezt odatesszük főzni,amikor engedett egy kis levet összeturmixoljuk,vagy hús darálón áttekerjük.Én most az utóbbin végeztem velem.
  5. Sűrűsödésig főztem.Sóval és bazsalikommal ízesítettem.
  6. Pici tartósító szerrel elkevertem és üvegekbe pakolva száraz dunsztba másnapig hagytam hűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése