Hozzávalók:
- szép egészséges szőlő
- cukor
- víz
- tartósító szer
- pár szem szegfűszeg
Elkészítés:
- A szőlőt jó alaposan megmossuk.
- Kis ollóval minden szemet levágunk,úgy hogy egy nagyon pici csuma maradjon.
- Tiszta üvegekbe töltjük.
- Rétegezve 1-2 ek.cukorral.Bele pár szem szegfűszeg is.
- Felöntjük vízzel,én hideggel öntöttem fel.
- Rá pici tartósító,lezártam.
- Egy nagy lábasba konyharuhát tettem,mert az anyukámtól valamikor így láttam.És bele állítottam az üvegeket.Felöntöttem háromnegyedig vízzel,és lassú tűzön gyöngyözésig melegítettem.És hagytam kihűlni a vízben.
Még sosem ettem szőlőbefőttet. Meg fogom próbálni.
VálaszTörlésÉn muskotályos szőlő befőttet kóstoltam.Nekem nagyon ízlett....
TörlésBirsalmával isteni. nagyanyám mindig úgy készítette, hogy leszeletelte a birsalmát (héjastól), aztán fehér kemény szőlllőt használt rétegezte: egy sor alma-egy sor szőlllő,igyt.Míg a végén cukor, tartósító, víz és dunsztolás.
VálaszTörlésJól hangzik,köszönöm!
Törlésés hol kell tárolni ha megcsináltuk és nincsen kamra sem spejza valakinek ?
VálaszTörlés