Oldalak

2013. szeptember 23., hétfő

Szilvás krémes

Tészta:
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 2dl kefir

Alsó krém:
  • 40 dkg szilva
  • 3 dl víz
  • 1 csg. vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 kk fahéj
Középső krém:
  • 1 csg. vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
Felső krém:
  • 1 csg.vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek. kakaópor
  • 10 dkg aszalt szilva
Tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó
  • néhány szem aszalt szilva
Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,és négy részre osztjuk.Majd lisztezett munka lapon egyenként kinyújtjuk,és tepsi hátulján előmelegített sütőben 180fokon kb.12 perc alatt kisütjük egymás után.
  2. Az első krémhez a szilvát kimagozzuk,apróra vágjuk,3dl vízzel a cukorral és a fahéjjal puhára főzzük,majd pudinggal besűrítjük.
  3. A 2. és 3. krémhez a pudingot egyben főztem ki,majd kikevertem a habosra kevert cukros margarinnal,és megfeleztem.Az egyik felébe bele kevertem a kakaóport és az apróra vágott aszalt szilvát.
  4. Összeállítás:lap-szilvás krém-lap-vaníliás krém-lap-kakaós krém-lap.
  5. A tortabevonót szokott módon felolvaszt és a sütire simít,majd megszórjuk apróra vágott aszalt szilvával.
  6. Másnapig hűtőben hagyjuk,hogy megpuhuljon.Kockára vágva tálaljuk.


Megjegyzés:A szilvás krémhez befőttet is lehet használni,bár így is folyós marad picit.Én legközelebb szilva lekvárt sűrítek be pudinggal..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése