Oldalak

2013. szeptember 1., vasárnap

Háromszoros élvezet

 Hozzávalók:
 piskóta:

  • 7 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 4 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőport
krém:
  • 7 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 kis csomag háztartási keksz
  • kevés tej és rum
tetejére:

  • 4dl tejszín
  • 1 vaníliás cukor
  • 2cs habfixáló
  • reszelt csoki
Elkészítés:  
 
A piskótához a 7 tojásfehérjét felverjük a 20 dkg cukorral, majd hozzáadunk 15 dkg darált diót, 4 /púpozott/ evőkanál lisztet és 1 csomag sütőport. Jól kikeverjük, és megsütjük.

A krémhez a 7 tojássárgáját a 25 dkg cukorral és a vaníliás pudingporral kikeverjük, majd 6 dl tejjel sűrűre főzzük. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a margarint. Megfelezzük a krémet: az egyik feléhez hozzákeverünk 10 dkg olvasztott csokit. A világos krémet rákenjük a piskótára, majd rumos tejben  mártogatott háztartási kekszet teszünk rá. Ezután rákenjük a csokis krémet.
 
A tejszínt felverjük a van.cukorral és fixálóval,majd a tetejére simítjuk,reszelt csokival megszórjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük,hogy a keksz megpuhuljon.
 
 
Nagyon finom süti!!!!
Én a krémet fordítva kentem most,de attól az íze isteni így is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése