piskóta:
- 7 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 4 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőport
krém:
- 7 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 10 dkg csokoládé
- 1 kis csomag háztartási keksz
- kevés tej és rum
- 4dl tejszín
- 1 vaníliás cukor
- 2cs habfixáló
- reszelt csoki
Elkészítés:
A piskótához a 7 tojásfehérjét felverjük a 20 dkg cukorral, majd
hozzáadunk 15 dkg darált diót, 4 /púpozott/ evőkanál lisztet és 1 csomag
sütőport. Jól kikeverjük, és megsütjük.
A krémhez a 7 tojássárgáját a 25 dkg cukorral és a vaníliás pudingporral
kikeverjük, majd 6 dl tejjel sűrűre főzzük. Ha kicsit kihűlt,
hozzáadjuk a margarint. Megfelezzük a krémet: az egyik feléhez
hozzákeverünk 10 dkg olvasztott csokit. A világos krémet rákenjük a
piskótára, majd rumos tejben mártogatott háztartási kekszet teszünk rá. Ezután rákenjük a csokis
krémet.
A tejszínt felverjük a van.cukorral és fixálóval,majd a tetejére simítjuk,reszelt csokival megszórjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük,hogy a keksz megpuhuljon.
Nagyon finom süti!!!!
Én a krémet fordítva kentem most,de attól az íze isteni így is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése