Drága anyukám nagyon sokat csinált ilyet,és nem csak sertés,hanem csirke vagy kacsa húsból is......
Bélszínroló
Hozzávalók:
1/2 kg darált sertéshús
4 db közepes főtt burgonya
5 evőkanál zsemlemorzsa
2 db egész tojás
1 kis fej vöröshagyma
1/2 evőkanál só
bors
1 teáskanál ételízesítő
petrezselyem
kevés őrölt kömény
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
Elkészítés módja
A burgonyát megpucolva, összevágva enyhén sós vízben feltesszük főzni. A darált húshoz hozzákeverjük a sót, az ételízesítőt, a köményt, a tojást, a borsot, a zsemlemorzsát, a lereszelt vöröshagymát, az összetört főtt burgonyát (amely már kihűlt) és az apróra vágott petrezselymet. Összedolgozzuk, és rudakat formálunk belőle. Hagyományos módon panírozzuk, és forró olajban kisütjük a rudacskáinkat. Amennyiben soknak találjuk a bekevert mennyiséget,le lehet fagyasztani!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése