Oldalak

2014. augusztus 21., csütörtök

Csalamádé




Minden évben rakok el csalamádét,amit már készítés után lehet is fogyasztani egészen a jövői újig,ha persze addig kitart :)

Hozzávalók: 
  • 2 kg fejes káposzta (jó kemény,igazi reszelni való)
  • 1 kg apró uborka
  • 1 kg paprika vegyesen (sárga,narancs színű,meg kápia vagy jó piros paprika,erős is lehet)
  • 1/2 kg vöröshagyma
  • sárgarépa,zöld paradicsom,karfiol (1/2 kg összesen)



A káposztát legyaluljuk....


A hagymát megtisztítjuk és szintén legyaluljuk....nem egy könny mentes folyamat :)

   
A paprikákat kicsumázzuk és vékonyra szeljük....


Az uborkát is jól megmossuk,ha szükséges kis kefével jól átsúroljuk és leszeljük.....


Egy nagy edénybe vagy tálba bele minden és jól összekeverjük....
Így ni és jöhet a fűszerezés,ízesítés.....

Megszórjuk 10 dkg sóval,30-40 dkg cukorral (ez változó ki édesebben ki savanyúbban szereti),
3 dl 10 %-os ecettel felöntjük és megszórjuk 1-1 kiskanál borkénnel és nátrium-benzonáttal.
Mehet rá 1-3 babérlevél tépkedve és 1-1 kanál szemes bors és mustármag is aki szereti.
Jól összekeverjük,nagyon finom illata és néhány csipegetés is belefér,finom nagyon....
Néha jól átkeverem,pár órát állni hagyom,ezalatt levet enged,üvegekbe szedem és lével megöntöm és mehet is a polcra...ha felbontom hűtőben tárolom utána.

Jó étvágyat hozzá!!!



  • Nekem ebből az adagból 7-8 üveggel jön ki,attól függ mennyit csipeget  a család.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése