Hozzávalók:
- 16 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliaaroma
-
6 db tojássárgájaA töltelékhez:sárgabarack lekvárA díszítéshez:5 dkg étcsokoládé
A vajat az átszitált porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát. Végül hozzákeverjük a lisztet. A tésztát 10-es sima csővel ellátott habzsák segítségével sütőpapíros lemezre nyomjuk 2 centis félgömb alakokat formázva. Hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben a gömbök enyhén terülnek.180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Amikor megsültek a nérók féldomború, sima felületet kapunk. Hagyjuk kihűlni.
A kisült tésztadarabokat leszedjük a papírról és kettőt-kettőt összeragasztunk.A ragasztáshoz használhatunk:- sárgabaracklekvárt- málnalekvárt- ribizlilekvárt- eperlekvárt stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése