Ez nem a szokásos recept, de attól még nagyon finom és érdemes kipróbálni. Én is a neten találtam. :)
Hozzávalók:
- 20 db nagyobb bodzavirág
- 4 kg cukor
- 6 l víz
- 5 db citrom
- 10 dkg citromsav
- 1 kk nátrium-benzonát
- 1/2 kg cukorból karamellt készítek egy hatalmas fazékban , amikor szép aranybarna színt kap felöntöm 1 l vízzel és addig főzöm , amíg a karamell teljesen feloldódik a vízben .
- Ekkor hozzáadom a többi cukrot és vizet is , addig főzöm amíg a cukor teljesen feloldódik a szirupban és megvárom , hogy felforrjon .
- Szoba hőmérsékletűre hűtöm.
- Beleteszem a finoman megmosott / inkább csak épphogy vízzel lepermetezett / bodzavirágot , a karikára vágott citromokat , a citromsavat és a nátrium-benzoátot .
- 4-5 napig érlelem úgy , hogy minden nap megkeverem .
- Leszűröm és jól záródó üvegekbe töltöm .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése