Oldalak

2014. február 16., vasárnap

Régens herceg tortája ( csokis torta )



Régens herceg tortája

Tészta:25 dkg puha margarint kikeverünk a robotgép legmagasabb fokozatán. Fokozatosan hozzá 25dkg cukor,1 vaníliás cukor, és egy csipet só. Addig,keverjük még a massza összeáll. Apránként hozzá 4 normál méretű tojás. Összekeverünk 20 dkg lisztet+5 dkg étkezési keményítőt+1 csapott teáskanál sütőporral. Fokozatosan a vajas krémbe keverjük. A tésztából 5-6 lapot sütünk. Ehhez mindig 4-5 ek masszát kanalazunk a 26 cm-es tortaforma aljára (én kivajaztam és liszteztem) ,ne legyen túl vékony,mert megbarnul a széle,meg könnyen fog törni. Elő.mel. sütőben megsütjük. Majd kihűtjük mind a lapokat sütés után.
                                                                                
Krém:2 csg csoki pudingot megfőz 6 dl tejben, 20dgk cukorral. Hagyjuk kihűlni, miközben néha megkeverjük. Jó kemény legyen a puding. 25 dkg margarint robotgéppel habosra keverjük, majd apránként hozzá a puding. Jól kikeverjük és ügyeljünk arra, hogy mind a puding,mind a margarin szoba hőmérsékletű legyen.  Megkenjük a lapokat,a tetejére ne kenjünk. 1 tábla étcsokit gőzfürdőben felmelegítünk 2 ek étolajjal és bevonjuk a tortát vele.

Díszíteni maradék krémmel, tejszínhabbal vagy csoki forgáccsal is lehet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése