Régens
herceg tortája
Tészta:25
dkg puha margarint kikeverünk a robotgép legmagasabb fokozatán. Fokozatosan
hozzá 25dkg cukor,1 vaníliás cukor, és egy csipet só. Addig,keverjük még a
massza összeáll. Apránként hozzá 4 normál méretű tojás. Összekeverünk 20 dkg
lisztet+5 dkg étkezési keményítőt+1 csapott teáskanál sütőporral. Fokozatosan a
vajas krémbe keverjük. A tésztából 5-6 lapot sütünk. Ehhez mindig 4-5 ek
masszát kanalazunk a 26 cm-es tortaforma aljára (én kivajaztam és liszteztem)
,ne legyen túl vékony,mert megbarnul a széle,meg könnyen fog törni. Elő.mel.
sütőben megsütjük. Majd kihűtjük mind a lapokat sütés után.
Krém:2
csg csoki pudingot megfőz 6 dl tejben, 20dgk cukorral. Hagyjuk kihűlni, miközben
néha megkeverjük. Jó kemény legyen a puding. 25 dkg margarint robotgéppel
habosra keverjük, majd apránként hozzá a puding. Jól kikeverjük és ügyeljünk
arra, hogy mind a puding,mind a margarin szoba hőmérsékletű legyen. Megkenjük a lapokat,a tetejére ne kenjünk. 1
tábla étcsokit gőzfürdőben felmelegítünk 2 ek étolajjal és bevonjuk a tortát
vele.
Díszíteni maradék krémmel, tejszínhabbal vagy csoki
forgáccsal is lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése